17 mei 2021

Dit is wat een Virtual Assistant voor je kan doen

Een virtual assistant helpt je vanaf een eigen locatie met behulp van online tools met ondersteunende werkzaamheden. Hierdoor houd jij meer tijd over om je te focussen op de groei en het succes van jouw bedrijf.

Dit kan eenvoudig administratief werk zijn, zoals het beheren van de mailbox en agenda, het beantwoorden van de telefoon of het organiseren van vergaderingen. Ook het opzetten van events, nieuwsbrieven en content voor Social Media en websites behoort tot de werkzaamheden.

Personal Assistant

Een virtual assistant is ook een soort van personal assistant (PA). Een van de weinige voordelen van Corona is dat we geleerd hebben dat, als gevolg van alle technologische ontwikkelingen, het werken op een fysiek kantoor niet altijd nodig is. Het voordeel van het op afroep inschakelen van een personal assistant betekent ook tijd- en brandstofbesparing en dat laatste is in het belang van ons kostbare klimaat en milieu.

Voordelen van een Virtual Assistant

Overzicht houden

Een goede assistent helpt jou bij het structureren van werkzaamheden en zo bepaal je samen welke taken structureel zijn en die je makkelijk kunt uitbesteden. Zo word je als ondernemer effectiever en gelukkiger.

Focus

Door routinewerk uit te besteden zorg je ervoor dat je tijd en ruimte krijgt voor zaken die jouw focus nodig hebben, zoals de ontwikkelingen in het vakgebied, strategische vraagstukken en toekomstperspectieven van jouw onderneming.

Tijdswinst

Het ondersteunende werk uitbesteden levert altijd tijdswinst op, omdat je het zelf niet meer hoeft te doen. Je koopt dus tijd en dat is jou vast veel waard.

Plezier

Je bent geen ondernemer geworden om zelf vervolgens al het werk te gaan doen, toch? Wanneer je deze werkzaamheden uitbesteedt komt het plezier in het ondernemerschap snel weer terug. En dat heeft een positieve uitwerking op jou als mens en ondernemer.

Minder stress

Je bent de hele dag druk, maar aan het einde van de dag heb je het idee dat je niets hebt gedaan en er meer to do's op je lijst zijn bijgekomen dan dat deze eraf zijn gegaan. Uit onderzoek blijkt dat een manager gemiddeld 40 tot 60 maal wordt afgeleid op een dag (telefoontjes, mailtjes, ad hoc to do’s, vragen etc.). Na afleiding duurt het minimaal 1 tot 5 minuten voordat je weer 100% focus hebt op datgene waar je mee bezig was. Hierdoor, en door Social Media, verlies je al bijna twee tot vier uur per dag. Wanneer een virtual assistant deze taken van je over kan nemen scheelt dat frustratie en heel veel stress.

Virtual Assistants

Deze heb je niet in loondienst waardoor er geen gedoe ontstaat met ziekte, vakantie en reiskosten. Ook heb je veel lagere ‘loonkosten’ tenzij je natuurlijk jouw personal assistant eens live wilt meemaken bij, bijvoorbeeld, vergaderingen of archiveer werkzaamheden.

Meer lezen over onze virtual assistants? Klik dan hier

Wat levert een Virtual Assistant op?

Wil je weten hoe deze voordelen zich financieel vertalen? In onderstaand voorbeeld wordt er uitgegaan van een manager die €95,- per uur verdient ten opzichte van een assistent die €45,- per uur verdient. De assistent werkt hierin 2 uur per dag voor 3 dagen per week.

Volgens Karin Hermelink - De Zaak Hermelink: ''Voor mijn bedrijf zijn drie secretaresses geselecteerd die daarmee ook echt bij ons horen. Ik hoef zelf geen telefoontjes op te nemen, niet meer te bellen achter het stuur en me geen zorgen meer te maken over een vlekkeloos agendabeheer.''

Dus ben je een druk baasje of manager en

  • Heb je het ook structureel te druk en wordt je to-do-list alleen maar langer?
  • Zou je graag meer aandacht aan je core business willen besteden?
  • Ben je te veel bezig met taken waar je geen energie van krijgt?
  • Heb je nog steeds te weinig tijd voor privé zaken?
vrouw achter pc als virtual assistant.

Schakel nu jouw virtuele duizendpoot in

Douchka Petzoldt
17 mei 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram