Live-chat, waarom?

Online hulp chat 24/7 nodig?

De behoefte naar chatsupport groeit. Daarom denken wij graag met je mee zodat klanten gemakkelijk in contact kunnen komen met jouw organisatie of stichting. Of dit nu via telefoon of per online chat is, onze assistenten zijn altijd bereikbaar zodat jouw klanten altijd hun verhaal kwijt kunnen.

Iedereen kan hun verhaal kwijt

Een chat is niet bedoeld als vervanging van andere services maar als complementaire dienst om het klantcontact diverser te maken. Chats zijn bedoeld om de klant meer mogelijkheid te geven tot het bereiken van jouw bedrijf naast alleen de optie om telefonisch contact op te nemen.

Aanvulling op klantcontact

Een online chat functie als klantenservice middel is een geschikte aanvulling op het klantcontact, naast de functie van de chat als hulplijn. Met onze chat support service bieden wij niet alleen maandag t/m vrijdag, maar ook in het weekend en op feestdagen, dag en nacht bereikbaarheid. Met onze online klantenservice is er dus altijd een werknemer beschikbaar die jouw klanten te woord kan staan.

Of de klant nu per telefoon of chat contact opneemt; onze deskundige assistenten staan altijd voor je klaar!

De toegevoegde waarde van live chat

Volgens een onderzoek van Forrester verlaat 57% van de klanten een website als hun vraag niet snel beantwoord kan worden. Een pop-up chat kan dit voorkomen. Uit ditzelfde onderzoek blijkt ook dat 73% van de klanten erg tevreden is met chatgesprekken en de mogelijkheid om snel een antwoord te krijgen.

Sneller antwoord op korte vragen; 
Niet in de wacht staan;
In vergelijking met mailen, voelt het bij een chat dat er meer informatie gedeeld kan worden omdat het contact vluchtig is;
Bij mailen duurt een respons vaak langer dan bij chatten;
Geen (lang) keuzemenu voordat je contact hebt met een medewerker;
De klant hoeft niet over te schakelen van middel tot middel. Men kan achter de laptop blijven om een gesprek te starten en hoeft dus niet de telefoon te pakken;
Een chat is gratis hulp, aan een telefoongesprek zitten vaak nog belkosten verbonden;
Chatten een minder grote stap dan bellen.

Geen eenrichtingsverkeer

Vaak doen bedrijven al aan schriftelijk klantcontact; denk hierbij aan communicatie via de website of een nieuwsbrief. Deze middelen werken erg goed maar zijn voornamelijk eenrichtingsverkeer.

Bij chatgesprekken heb je als bedrijf schriftelijk snel contact met de klant, dit is voor beide partijen efficiënt en makkelijk.

Voordelen van chat voor jouw bedrijf

Maar naast voordelen voor de klant heeft een chatapplicatie ook voordelen voor jouw bedrijf:

Bellen en chatten kunnen hand in hand gaan. Het is namelijk mogelijk om een telefoongesprek aan te nemen en tegelijkertijd te chatten indien daar behoefte aan is. Het introduceren van een chat op website biedt daarom de kans om op een effectieve manier meer klantvragen te kunnen beantwoorden.

Livechat is een extra communicatiemiddel dat gezien wordt als erg vertrouwd, men chat immers ook met een beste vriend. Het contact verhoogt hierdoor de loyaliteit aan jouw bedrijf;

Tijd-behoefte: een livechat gaat sneller dan bellen, wat betekent dat er dus meer vragen per uur beantwoord kunnen worden. Daarnaast kan een werknemer ook meerdere chats tegelijk behartigen;

Probeer onze service
nu 15 dagen gratis.

Niet alleen een luisterend oor: Bereik een nieuwe doelgroep met een livechat

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat de 89% van de ondervraagde jongeren (18 tot en met 30 jaar) sneller geneigd is om een chatbericht te sturen dan telefonisch contact op te nemen.

Een reden hiervoor is dat jongeren goed kunnen nadenken over wat ze willen zeggen en hierdoor hun vraag concreet kunnen stellen. Ook zijn de jongeren vandaag de dag simpelweg minder gewend aan telefonisch contact in vergelijking met de oudere generaties.

Belangst

Belangst, het fenomeen wat zich uit in angst om telefonisch contact te hebben, komt steeds meer voor en heerst voornamelijk onder jongeren. Uit het onderzoek van Motivaction blijkt dat wel 38% van de ondervraagde jongeren het eng vindt om te bellen. Door een live chat als klantenservice middel aan te bieden en de drempel tot contact te verlagen voor de nieuwe generatie, zul je merken dat het aantal gesprekken met jongeren gaat toenemen.

Kenmerken van sociale media

Elk sociale media kanaal is anders. We zetten de belangrijkste sociale media kenmerken van online platformen op een rijtje zodat je sociale media efficiënt gebruikt wordt als marketingmiddel.

WhatsApp Business

WhatsApp is verreweg de meest populaire chatapplicatie met maar liefst 2 miljard wereldwijde actieve gebruikers per maand. WhatsApp wordt voornamelijk gebruikt voor privégesprekken maar steeds meer bedrijven zien de mogelijkheden van WhatsApp Business. Hierbij kun je als onderneming een bedrijfsprofiel aanmaken en informatie zoals openingstijden en contactinformatie weergeven. WhatsApp vereist een telefoonnummer voor de registratie, maar is via de webapplicatie te gebruiken.

Facebook Messenger

Facebook Messenger is een applicatie die automatisch geïnstalleerd wordt als je de Facebook-app installeert. Door de 266 miljoen wereldwijde maandelijkse gebruikers, beiden privé en professioneel, is het bereik van Facebook erg groot. Door je bedrijfsaccount op Facebook bekend te maken bij je klanten kun je erop aansturen dat zij Facebook Messenger gebruiken om hun vragen te stellen. Zo kun je snel je klanten te woord staan en tegelijkertijd je Facebook account promoten.

Apple Business Chat

Apple Business Chat is sinds 2018 beschikbaar en werkt uitsluitend met iMessage op alle Apple-devices. Omdat Apple producten opgeteld goed zijn voor bijna 30% van de mobiele markt is het bereik via dit kanaal erg breed. Het voordeel van Apple Business Chat is dat het al geïnstalleerd zit op elke iPhone, iPad en Macbook. Hierdoor hoeven je klanten geen extra moeite te doen om je per chat te benaderen. Ook heeft Apple Business Chat diverse integraties met andere applicaties, zoals Maps en Safari. Dit zorgt ervoor dat informatie nog duidelijker kan worden overgebracht.

Kortom...

Er zijn talloze mogelijkheden om livechat als extra contact-mogelijkheid toe te passen binnen jouw bedrijf. Het is een laagdrempelige manier van contact maken met klanten en levert vaak een hogere klanttevredenheid op.

Artificial Intelligence chats

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van zogeheten chatbots. Dit zijn, makkelijk gezegd, zelflerende robots. Ook wel artificial intelligence (AI) genoemd. Deze robots zijn makkelijk te programmeren naar de wensen van jouw organisatie.

Wat doen chatbots precies?

Elke bezoeker die op je website terecht komt doet dit met een bepaald doel. Een chatbot kan helpen met het vinden van de juiste informatie door middel van gesprekken die worden gevoerd in een chatvenster. Dit is geheel automatisch en anoniem.

Chatbots leren van jou(w klanten)

Je installeert de chatbot op je website. De bezoeker krijgt dan direct een berichtje in het chatvenster dat aangeklikt kan worden. Je chatbot kan ingesteld worden met een aantal aangeleerde antwoorden om simpele vragen te beantwoorden. Mocht de chatbot er niet uitkomen kan er altijd nog doorgeschakeld worden naar een echte medewerker. De chatbot gebruikt beide kanten van de correspondentie om te leren hoe vragen beantwoord moeten worden. Door een chatbot voor langere tijd chats te laten analyseren zal deze in de toekomst veel onafhankelijker gesprekken kunnen voeren.

Betrouwbare en adequate hulp voor jouw klanten

Of de klant nu alleen een gesprek wil aangaan of hulp nodig heeft; onze assistenten beschikken over een brede kennis van zeer diverse onderwerpen en gebruiken hun hart en ziel in jouw gesprekken. Wij praten met klanten vanuit het perspectief van jouw bedrijf.

Betrouwbaar

Wij ondersteunen jouw bedrijf en klantcontact via telefoon, e-mail, chat en meer. Wij behartigen elk klantcontact vertrouwelijk en zorgen dat de juiste informatie wordt doorgegeven aan jouw klanten. Ook luisteren we aandachtig naar de wensen van jouw klanten zodat zij hun verhaal of vraag kwijt kunnen en er adequate hulp geboden kan worden wanneer hier behoefte aan is.

Altijd bereikbaar met Voice of Secretary

Niet alleen maandag t/m vrijdag kunnen wij jouw klanten te woord staan maar ook in de avond, het weekend en op feestdagen staan wij paraat.

Deskundig

Wij zorgen ervoor dat we genoeg weten over de visie en missie van jouw bedrijf. Zo kunnen we jouw klanten dag en nacht van advies voorzien. Al onze medewerkers worden intern opgeleid en zijn ervaringsdeskundigen als het gaat om klantcontact. Daarom garanderen wij professionaliteit en klantvriendelijkheid in al onze gesprekken.

Stel je vraag: anoniem en geen gebruikelijke belkosten

Men denkt tegenwoordig steeds meer na over privacy en ook is er veel behoefte aan het anoniem voeren van een gesprek. Chatservices bieden een manier om kosteloos contact te zoeken en de gebruiker kan anoniem blijven wanneer hier de voorkeur voor is. Deze voordelen zijn lastiger te waarborgen met telefonisch contact.

Persoonlijke gesprekken zonder persoonlijke gegevens

Je kan zonder je stem te laten horen, je naam te melden of je telefoonnummer te delen een vraag stellen wanneer het uitkomt. Wanneer je voldoende geholpen bent is het gesprek makkelijk te beëindigen door de chat gewoon weg te klikken. Het zoeken van contact via een live chat is daarom ideaal voor mensen die liever anoniem blijven.

Door de anonieme aard worden veel klanten aangetrokken tot het gebruik van een chatservice. Daarnaast is het gebruik van een online klantenservice chat plaatsonafhankelijk omdat je locatie niet wordt geregistreerd. Je kan daarom kosteloos en van over de hele wereld anoniem een vraag stellen, waardoor je nooit zonder hulp zit.

Neem nu contact op

Reviews

Joris Beltman
Voys
Bellende klanten zijn klanten die direct tot actie willen overgaan. Daarom is het belangrijk om je telefonie optimaal in te richten.
Een antwoordservice is daarmee zoveel meer dan een voicemail Voice of Secretary is hiervoor een geschikte keuze.
Karin Hermelink
De Zaak Hermelink
Sinds enkele jaren hoef ik zelf geen telefoontjes meer op te nemen, niet meer te bellen achter het stuur en me geen zorgen meer te maken over een vlekkeloos agendabeheer. Kortom: Ik zou niet meer zonder kunnen.
Jorn Kielman
CEO, ABC Clinic
Door de samenwerking met Voice of Secretary is de bereikbaarheid en het servicelevel van ABC Clinic op een hoog niveau gekomen voor (potentiele) cliënten. Conclusie is dat we als privékliniek niet meer zonder hun diensten kunnen.
Bekijk meer reviews

Al onze diensten op een rij

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram