6 oktober 2021

Standaard doorgeschakeld naar Voice of Secretary

Klantverhaal Paul van der Velde

In het kort

  • Branche: Training en coaching
  • Gevestigd in: Hillegom, Zuid-Holland
  • Klant van Voice of Secretary sinds: 2020
  • Interview met: Paul van der Velde, eigenaar van Global Edutainment

Paul van der Velde richtte in 1992 Global Edutainment op. De bedrijfsnaam weerspiegelt de unieke methode die in de communicatie- en vaardigheidstrainingen toegepast wordt. 

Vanuit Global Edutainment geeft Paul ook de trainingen SmartReading en SmartTyping. Op basis van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) krijgen deelnemers spelenderwijs vaardigheden onder de knie. Sinds 2020 maakt Global Edutainment gebruik van de telefoonservice van Voice of Secretary.

Telefoonservice werkt subliem

“Wat ik heel fijn vind, is dat mijn telefoon standaard staat doorgeschakeld naar Voice of Secretary. Ik kan dan gewoon lekker mijn eigen ding doen terwijl alle telefoontjes worden beantwoord. Als ik iemand moet terugbellen, dan wordt dit netjes doorgegeven. Het werkt echt subliem”, zegt Paul over zijn ervaring met de dienstverlening van Voice of Secretary. Paul is gespecialiseerd in trainingen waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan. Hij studeerde positieve psychologie, is trainer op het gebied van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), studeerde 'The Science of Mind' en volgde de Action Learning Foundation. 

"Als ik iemand moet terugbellen, dan wordt dit netjes doorgegeven. Het werkt echt subliem.”

Van steward tot coach in communicatie en leiderschap

Paul vertelt hoe hij trainer is geworden in communicatie en leiderschap: “Mijn eerste baan was steward, maar dat heb ik slechts twee jaar gedaan. Ik wilde namelijk graag een eigen bedrijf oprichten. Via mijn tennisvereniging leerde ik iemand kennen waarmee ik een detacheringsbureau heb opgezet voor technisch personeel. In een korte tijd hebben we vier filialen geopend maar na vier jaar kwam ik erachter dat ik toch wat anders wilde doen. Ik houd namelijk van mensen, het is mijn persoonlijke missie om in hun groei en in die van mijzelf te mogen bijdragen. Daarom ben ik mij gaan focussen op individuele trainingen waarin ik de technieken van NLP ging toepassen. NLP is techniek waarbij je met behulp van gesproken taal en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen.” 

“Doordat de coachingstrajecten goed liepen, kreeg ik ook steeds meer de vraag vanuit managers of ik trainingen kon geven. Veel organisaties hebben namelijk vragen rondom leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, faalangst, beter samenwerken en interne conflicten. Hieruit is in 1992 Global Edutainment ontstaan. Door leren leuk en vertrouwd te laten zijn, leren we mensen met plezier nieuwe inzichten en vaardigheden op te doen.”

Trainingen voor persoonlijke en professionele groei

“De trainingen die ik geef zijn nooit standaard methodes uit een boek. Ik beoordeel eerst wat ik zie in een groep en pas de trainingen hierop aan. En dat is wat mensen juist zo prettig vinden. Waar we ons vooral op richten tijdens de trainingen zijn persoonlijke overtuigingen. Mensen barsten namelijk van overtuigingen waar ze zich niet bewust van zijn maar die wel heel belemmerend kunnen werken. Een voorbeeld hiervan is de collega die denkt dat er maar één weg is, namelijk zijn of haar weg. Hierdoor staat deze persoon onbewust niet voldoende open voor feedback of andere ideeën. Een ander voorbeeld is de collega die door iedereen onbewust aardig gevonden wil worden. Zo’n persoon wordt dan heel perfectionistisch en wil alles doen voor de ander. Dit leidt in de praktijk vaak tot burn-outs en stressklachten. Wij helpen om deze belemmerende overtuigingen om te zetten in stimulerende overtuigingen. Mensen gaan zich hierdoor vrijer voelen en kunnen op een constructieve manier naar zichzelf kijken.” 

Klanten worden op een prettige manier te woord gestaan

Paul vertelt waarom hij heeft gekozen voor Voice of Secretary: “De manier waarop mijn klanten te woord worden gestaan vind ik heel prettig. Ik heb eerder gebruik gemaakt van een andere telefoonservice maar dat beviel helemaal niet goed. De medewerkers daar konden de bedrijfsnaam niet goed uitspreken en ik kreeg klachten van onze klanten. Via mijn schoonzoon werd ik toen geattendeerd op Voice of Secretary. Tot op heden ben ik zeer tevreden over de dienstverlening. Tijdens de gesprekken ben ik er natuurlijk niet bij maar ik heb geen klachten meer gehad. Dat is natuurlijk goed nieuws! Ik krijg ook altijd netjes een mailtje als ik iemand moet terugbellen. Zo heb ik onlangs nog een nieuwe klant binnengehaald via een terugbelverzoek.”

Blind leren typen in slechts 4,5 uur 

Vanuit Global Edutainment geeft Paul de trainingen SmartReading en SmartTyping, waarin hij NLP technieken toepast. In 4,5 uur blind leren typen klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn maar vanuit onze eigen ervaringen bij Voice of Secretary kunnen we zeggen: “het werkt echt!” Wij hebben de training intern mogen volgen en hebben ervaren hoe goed de methode werkt. Paul legt uit waarom de trainingen zo doeltreffend zijn: SmartTyping is eigenlijk ontstaan vanuit SmartReading. We passen NLP toe en maken gebruik van muziek, kleur en afbeeldingen. Bijna alle zintuigen worden geprikkeld. Wat onze aanpak vooral succesvol maakt is dat je eerst blind leert typen. Bij de meeste trainingen moet je eindeloos toetsen indrukken totdat je brein eindelijk weet hoe het moet. Wij hebben het juist omgedraaid en leren het brein de toetsen te vinden die daarna de motoriek aanstuurt, wat veel efficiënter is. Het typen gaat natuurlijk in het begin nog langzaam maar door drie weken iedere dag een kwartiertje te oefenen word je steeds sneller. Bovendien is je motivatie er om de oefeningen te doen, want je kunt al blind typen. Je brein is echt een super gaaf apparaat maar je moet de informatie wel op de juiste manier aanbieden. Alleen dan sla je het super snel op."

Bekijk de onderstaande video van Global Edutainment over SmartTyping:

SmartReading

Ook de training SmartReading van Global Edutainment is zeer populair. Je leert namelijk om visueel snel te lezen waardoor je de informatie beter onthoudt. Vooral voor mensen met dyslexie is deze training ook zeer interessant. Door een aantal technieken en vaardigheden toe te passen is het mogelijk om complete zinnen tot hele alinea's in één oogopslag op te nemen. Je weet precies wat je leest en onthoudt het tevens een stuk beter.

Persoonlijke benadering

Paul vindt een persoonlijke benadering in zijn trainingen belangrijk, mensen moeten echt waar krijgen voor hun geld. “Mensen geven vaak terug dat ze een positieve mindset hebben gekregen na een training. Dat is wat ons werk zo leuk maakt. In de toekomst willen we graag op deze manier doorgaan.” Paul geeft aan dat Voice of Secretary ook in de toekomst nog veel kan doen voor Global Edutainment: “We gaan kijken wat jullie kunnen betekenen op het gebied van telefonische verkoop, SEO, de website en blogs.” 

Ben je benieuwd naar het aanbod en de unieke aanpak van Global Edutainment? Op hun websites vind je trainingen zoals Professioneel leidinggeven, NLP Business en Impact4elkaar. Bekijk ook het overzicht met alle trainingen.

Robin
6 oktober 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram