30 juli 2021

VoIP-telefonie: de doorschakeling in 3 stappen geregeld

Je bent net klant, hebt een abonnement voor onze diensten ondertekend en opgestuurd. En nu volgt de volgende stap; de doorschakeling van jouw telefonie naar Voice of Secretary instellen. Hoe doe je dat eigenlijk? In 3 simpele stappen regel je de doorschakeling.

Wat is VoIP-telefonie?

VoIP staat voor Voice over IP; bellen via een IP-adres, dus bellen via een internetverbinding. Een heel groot voordeel is dat je hierbij gebruik maakt van je bestaande internetverbinding en dus geen aparte telefoonlijn hoeft te installeren. Ook is het heel makkelijk om via hosted VoIP jouw telefonie in te regelen. De vaste telefonie en de doorschakelnummers bij Voice of Secretary lopen ook allemaal via VoIP. Hierdoor is het regelen van de doorschakeling een fluitje van een cent. Kortom, er zijn vele voordelen ten opzichte van traditionele telefonie. Vele bedrijven zijn al overgestapt op het bellen via IP adressen.

Stap 1: Ontvangen van jouw unieke doorschakelnummer

Om de doorschakeling in te stellen ontvang je van Voice of Secretary een uniek doorschakelnummer, uitsluitend voor jouw bedrijf. Via dit doorschakelnummer zorg je dat jouw telefonie bij ons binnenkomt als jij zelf niet kan opnemen. Ook je mobiele telefonie kun je uiteraard eenvoudig doorschakelen.

Stap 2: Het doorschakelnummer instellen

Nu je weet welk doorschakelnummer aan jou is toegekend, moet er geregeld worden dat de telefonie ook daadwerkelijk bij Voice of Secretary binnenkomt. Dit kun je op verschillende manieren regelen:

Optie 1: Via jouw telefonieprovider

Je kunt contact opnemen met jouw telefonieprovider en bespreken dat jouw zakelijke telefonie op bepaalde tijden moet worden doorgeschakeld. Hiervoor geef je het doorschakelnummer en de momenten waarop de telefonie doorgeschakeld moet worden naar Voice of Secretary door aan jouw provider. Uiteraard bellen klanten naar je eigen nummer en niet naar het VoIP telefoonnummer van Voice of secretary.

Optie 2: Zelf de doorschakeling regelen

Ben je zelf al thuis in VoIP bellen en weet je hoe je dit zelf moet instellen? Dan is het een kwestie van het juist instellen van de doorschakeling en de doorschakeling testen, hierna zijn we klaar om te starten.

Stap 3: Testen van de doorschakeling

De doorschakeling is ingesteld, check. De volgende stap is testen of deze goed staat ingesteld. Dit doe je simpelweg door jouw eigen zakelijke nummer te bellen, het telefoongesprek moet vervolgens uitkomen bij Voice of Secretary. Als de doorschakeling goed is ingesteld krijg je dus een van onze telefonistes aan de lijn via een VoIP toestel. Doordat de digitale telefonie via een VoIP telefooncentrale verloopt ben je als bedrijf altijd optimaal bereikbaar!

Wist je dat: spraakverkeer in de gegevensuitwisseling via internet voorrang krijgt ten opzichte van dataverkeer? Hierdoor ben je altijd verzekerd van een goede audioverbinding bij bellen met een VoIP telefoon, in tegenstelling tot een vaste lijn.

Lieke
30 juli 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram