Blog

Sinterklaas

Sinterklaas had dit jaar geen ouderwets geklop op de deur.
Maar bestelde telefonisch een etentje voor de directeur.
Om daarna met een te strakke riem.
Cadeautjes uit te pakken met het hele team.

 

Management Voice of Secretary
December 2019

 


Aangenaam

Mijn naam is Estèlle Waccarie en ik ben 28 jaar en ben werkzaam bij Voice of Secretary als Telereceptioniste. Mijn werkzaamheden bestaan uit het aannemen, beantwoorden en afhandelen van alle telefoon- en e-mailverkeer, ten behoeve van derden (externe bedrijven) met gebruik van hun eigen bedrijfsnaam en op de door hen aangegeven wijze. Het verrichten van een deel daaruit voortvloeiende secretariële, commerciële en administratieve werkzaamheden.

Voordat ik aan de slag ben gegaan bij Voice of Secretary ben ik werkzaam geweest bij verschillende soorten bedrijven. Bij Yes Telecom Netherlands B.V. te Hengelo heb ik op de afdeling Partner & Customer Service B2B klantencontact gehad. Tevens heb ik 2 jaar bij transavia.com gewerkt als stewardess waar ik tijdens de vlucht het visitekaartje van de luchtvaartmaatschappij was en waar ik de verantwoordelijkheid had over 50 passagiers per vlucht met als hoofdtaak; het zorgdragen van de veiligheid aan boord. Tijdens mijn opleidingen heb ik 2 stages doorlopen, één bij Axxicom Airport als Passagiersbegeleider te Schiphol en de tweede stage bij het voormalige Reisburo Brinkman Travel als Reisadviseur te Enschede.

Door mijn werkervaring ben ik goed geworden in de omgang met mensen. Dit vind ik belangrijk in mijn werk en het motiveert mij om dienstbaar te zijn.

Door: Estèlle Waccarie
Telesecretaresse
Voice of Secretary
7 November 2019


Encantado

Mijn naam is Lieke, 24 jaar en werkzaam bij Voice of Secretary. Na het afronden van het vwo ben ik begonnen aan de opleiding Spaanse Taal en Cultuur in Utrecht. Hier heb ik gedurende vier jaar gewoond waarna ik de kans kreeg om een half jaar in Spanje te studeren. Deze kans heb ik natuurlijk met beide handen aangepakt en zo heb ik zes maanden in het mooie Salamanca mijzelf mogen onderdompelen in het Spaanse leven. Door mijn verblijf in Spanje heb ik mijn Spaanse talenkennis goed kunnen verbeteren en wat is er nou leuker dan de taal leren in het land zelf!

Na het afronden van mijn bacheloropleiding ben ik verder gegaan met de educatieve master. Ik heb recent mijn diploma in ontvangst mogen nemen en daarmee ben ik gecertificeerd eerstegraads docent Spaans.

Spaans is de tweede wereldtaal en daarom wil ik de ervaring die ik heb opgedaan over deze mooie taal graag gaan toepassen in mijn werkzaamheden bij Voice of Secretary. Eén van de doelen is om het bereik van Voice of Secretary uit te breiden op de internationale en de Spaanse markt. Hierbij kun je denken aan het het vertalen van teksten van en naar het Spaans. Andere mogelijkheden zijn het schrijven en redigeren van zakelijke correspondentie waaronder zakelijk mailverkeer, het redigeren van teksten, cursussen verzorgen in de Spaanse taal en Spaanse telefoonetiquette etc.

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden op de Spaanse markt? Wij adviseren u graag!

Door: Lieke Vos
Telesecretaresse
Voice of Secretary
11 December 2017


Expositie – donderdag 28 September 2018

 

Speciaal en succesvol, door een wat andere opzet en door de opkomst, was dit eerste business-& kunst netwerkevenement in ‘het Tromphuis’ zeker.
Er zijn maar liefst 4 expressionistische werken van Sjors Lausberg en 5 portretten van Kees van Os van den Abeelen verkocht deze middag!

Door de 2 korte pitch rondes aan het begin van het evenement, ontstond meteen een prettige en ontspannen sfeer waardoor op vele vlakken relaties
zijn gelegd zowel zakelijk als ook op persoonlijk vlak; zo zijn er twee personen die tijdens het netwerkevenement een fijne werkplek hebben gevonden via via, deze middag!

Er is genoten van de persoonlijke en soms intieme muziek van de twee singer & songwriters en niet te vergeten van de uitzonderlijke vegetarische hapjes van fa. Mezze.

‘Voor herhaling vatbaar’ is de mening van de meeste bedrijven in ‘het Tromphuis’ in Enschede en dat gaat gebeuren!

Het ligt in de (voorlopige) planning dat de volgende kunst- en business meeting  in het eerste kwartaal van 2018 wordt georganiseerd.

Management Voice of Secretary
Oktober 2017


Expositie Kunst & Business

Op donderdag 28 september presenteert Voice of Secretary in samenwerking met Kantoorinenschede.nl en Yours Personeelsdiensten het evenement Kunst & Busniness dat plaats gaat vinden in “Het Tromphuis”. De kunstenaars Sjors Lausberg en Kees van Os van den Abeelen zullen hun kunstwerken exposeren en er zal een mogelijkheid zijn om uw netwerk te verbreden. Dit alles zal gebeuren onder het genot van een hapje en drankje maar natuurlijk ook onder het genot van de mooie klanken van AnneFloor en DragonDream. Het evenement begint om 16.00 uur.

Wij weten zeker dat dit een gezellige en verbindende middag gaat worden. Mocht u ook geïnteresseerd zijn dan zouden wij u graag willen vragen zich aan te melden d.m.v. het sturen van een bevestiging naar info@voiceofsecretary.nl.

 

Dit zijn de meewerkende kunstenaars: AnneFloor, Dragon Dream, Sjors Lausberg en Kees van Os van den Abeelen.

 


Nice to meet you

Graag wil ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Eva en ik ben werkzaam bij Voice of Secretary. Daarnaast volg ik een studie Commerciële Economie aan de Saxion Hogeschool en doe ik dit jaar mijn laatste examens (hoop ik!). Voor mijn studie heb ik, vorig jaar, zeven maanden stage gelopen bij een Duits bedrijf in New York, wat de meest leerzame en inspirerende periode in mijn leven is geweest. De tomeloze energie en bedrijvigheid in deze bijzondere stad en de non stop workflow van de New Yorkers hebben mijn ogen geopend en mij enorm geïnspireerd. In Nederland hebben we nog vaak een 9-tot-5 mentaliteit wat daar absoluut niet het geval is. Het is daar heel gewoon om meer dan 10 uur per dag te werken; het voelt als het zitten in een sneltrein en je wordt a.h.w. meegezogen maar het vreemde is: Je wordt er niet moe van! Integendeel… Het geeft juist een boost!


Deze foto is één van de foto’s die gemaakt is aan de oever van de East River.

The Big Apple heeft mij de mogelijkheid geboden om zowel mijn Engelse als Duitse taalvaardigheden te verbeteren. De ervaring die ik heb opgedaan wil ik ook graag toepassen in mijn huidige werkzaamheden bij Voice of Secretary. Naast mijn studie en werk ben ik een grote fan van reizen en wil ik mijn dromen najagen waar dat mogelijk is.

Inspirerende quote: Don’t dream your life, live your dreams!

Door: Eva Budak
Telesecretaresse
Voice of Secretary
19 September 2017

 


Go with the call flow

Eigenlijk heel bijzonder. Een gesprek met onze telefonistes op afstand waar een hoop onderliggende techniek er voor zorgt dat de klant centraal staat en precies in 1 keer goed geholpen wordt.

Als een klant eenmaal in bij ons bekend is wordt er bij een binnenkomend telefoongesprek heel veel klantinformatie ingeladen waardoor een gesprek zo soepel mogelijk verloopt. Klantinformatie en gespreksgeschiedenis geven onze telefonistes gelijk inzicht voor welk bedrijf de klant belt, en waar ze eventueel naar toe kunnen worden doorverbonden.

Op deze manier zorgt de juiste implementatie van techniek er voor dat onze persoonlijke service als een goed geoliede machine voor de klant werkt. Techniek met een Personal Touch.

Aangenaam

Na mijn studie Small Business en Retail Management en mijn studie Economie en Recht aan het Saxion in Enschede studeer ik momenteel Infrastructure Design & Security aan het Windesheim in Zwolle. Ik ben sinds 2010 werkzaam bij Voice of Secretary als Ict-er en VoiP-deskundige.

 

Door: Robert Dijks
Hoofd ICT
Voice of Secretary
15 Augustus 2017

Mijn motto: een leven lang leren…..


Do you speak English?

Sinds 2010 ben ik verbonden als near native speaker aan Voizes en Voice of Secretary.
Als dochter van een Britse moeder en een Nederlandse vader ben ik in opgegroeid in Oostenrijk en Nederland en vervolgens in het prachtige Wales en een jaar in de Verenigde Staten. Ik ben tweetalig opgevoed in het Nederlands en Engels waarbij een deel van mijn middelbare schooltijd in Wales werd doorgebracht. Tot mijn 6e jaar sprak ik hoofdzakelijk Duits. Het moge duidelijk zijn dat ik in mijn werk hiervan veel profijt van heb gehad en ook al was het steeds wennen op nieuwe scholen in het buitenland; toch vond ik dit telkens weer een avontuur!


Eerste Engelse training van het eerste team

Voor Voice of Secretary werk ik vooral op de achtergrond mee aan vertalingen voor o.a. websites, verzorg ik Engelstalige mails en brieven en train ik het team in ‘zakelijk Engels’.
Naast teamtrainingen, begeleid ik onze telefonistes en secretaresses vooral individueel en on the job. Iedereen spreekt tegenwoordig wel een mondje Engels maar zakelijk telefoneren in het Engels is wel iets heel anders! Naast het vakjargon  is het voornaamste verschil met Engeland de manier van uitdrukken en communiceren; De befaamde ‘Engelse Politeness’.
Nederlanders zijn lekker direct en voor de Engelse markt klinkt dat vaak te ‘recht voor de Raap’. Engelsen zijn indirecter en omzichtiger, ‘minder rude’ in de benadering van hun klanten. Het switchen naar een andere stijl van communiceren, is belangrijk en noodzakelijk voor onze groeiende Engels klanten kring en is een van de zaken waar het team hard aan heeft gewerkt!!

Be a Gentleman of Wees een Heer…
dat is wat we noemen ’s lands wijs ’s lands eer!!

Door: Jany de Ruiter Fitzgerald
Voice of Secretary
21 Juni 2017

 


Secretaressedag 20 April

Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag waarop de secretaresses in het zonnetje worden gezet.
Zij krijgen op deze dag vaak een attentie van de werkgever of collega’s.
Denk hierbij aan een bos bloemen of bonbon’s. Eigenlijk vind ik dat alle secretaresses elke dag in het zonnetje gezet mogen worden voor al het zware werk dat zij verrichten (wie wil er nou niet elke dag bonbon’s krijgen).

Secretaressedag is een Amerikaans idee. Op 20 April 1989 werd secretaressedag in Nederland in het Secretaresse Magazine geïntroduceerd en sindsdien is het een jaarlijkse traditie geworden.
Wist je dat secretaressedag het langste woord in het woordenboek Van Dale is dat je met één hand kunt tikken als je met 10 vingers tikt?

Aangenaam

Zelf wilde ik van jongs af aan al secretaresse worden doordat mijn moeder zelf ook directiesecretaresse is. Ik ging vaak als klein meisje graag  met haar mee naar kantoor waar ik haar hielp met een aantal (natuurlijk nog zeer eenvoudige)werkzaamheden.

In augustus 2012 na havo/vwo, ben ik begonnen met de opleiding Directiesecretaresse. Tijdens deze opleiding leer je o.a.  telefoonbehandeling en etiquette en de correcte wijze waarop je e-mails moet behandelen, de agenda moet beheren, hoe je bijeenkomsten organiseert, een correcte zakelijke brief opstelt in het Nederlands, Engels en Duits etc. Nadat ik mijn diploma had behaald heb ik ervoor gekozen om nog een versnelde commerciële opleiding als Filiaalmanager te volgen.

Ik ben geboren en getogen in Almelo en woon daar sinds kort samen met mijn vriend in het centrum van de stad.

Door: Samantha Crompvoets
Telesecretaresse
Voice of Secretary
20 April 2017

 


Lekkerbekken

Naast onze secretariële werkzaamheden en natuurlijk de telefoon aanname beheren wij ook de receptie van het bedrijven gebouw waarin wij gevestigd zijn: het Tromphuis.

Postafhandeling, gasten verwelkomen als gastvrouw fungeren, de receptiebalie representatief houden en natuurlijk het bijhouden van de snoepvoorraad voor de presentatie op de balie. Aangezien iedereen bij Voice of Secretary wel een lekkerbek is en ik al helemaal kun je je voorstellen hoeveel snoep er in een week doorheen gaat (helemaal als IK bij de receptie zit). Zakken en zakken vol!

Daarnaast is het ook niet ongewoon dat het gespreksonderwerp bij binnenkomst op kantoor “broodjes” is. Ondertussen weten de Keurslager en de Subway precies waar wij zitten. Ik denk dat iedereen bij Voice of Secretary zich dan ook aansluit bij de uitspraak “Liefde gaat door de maag”!

Aangenaam

Ik ben Kim en ik ben 29 jaar oud. Ik woon samen met mijn man en heb een zoon van bijna 2 jaar oud.

Ik heb de opleiding Small Business & Retail Management gevolgd en ik werk nu al weer bijna ander half jaar voor Voice of Secretary. Het werk is leuk en zeer afwisselend wat geen dag hetzelfde maakt!

Door: Kim Poelman
Telesecretaresse
Voice of Secretary
22 Maart 2017


Een nieuwe naam, een nieuwe website.

Zoals jullie waarschijnlijk al weten is Voice of Secretary een voortzetting van Voizes. Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuwe website. Dit betekent een frisse start voor ons. Wij zijn druk bezig om de nieuwe website à la 2017 te maken en te voorzien van de nieuwste “technologie”.

Naast deze leuke ontwikkelingen slaan wij binnenkort ook een nieuwe weg in met ons CRM systeem. De gegevens uit Voicenet worden overgezet naar het nieuwe systeem. De afgelopen maanden zijn wij al van start gegaan met systeem hygiëne om de gegevens zo “clean” mogelijk op te leveren. Dit is een heel karwei en leidt soms tot vierkante ogen. 😉

Nieuwsgierig naar wat wij al hebben gedaan op de website? Kijk gerust eens rond op www.voiceofsecretary.nl

Door: Iris van der Ploeg
Telesecretaresse
Voice of Secretary
15 Maart 2017


Training Time!

Naast ons eigen vertrouwde Nederlandse taaltje spreken wij binnen Voice of Secretary meerdere talen. Denk onder andere aan Engels, Duits, Frans en Spaans. Om onze taalvaardigheid bij te schaven krijgen wij regelmatig trainingen van ‘Native Speakers’.

 

Op de planning staat momenteel weer een training Engels. Deze training zal eind maart plaatsvinden. Wij proberen de trainingen frequent in te plannen; minstens twee keer per jaar. Hier zitten wel nog wat haken en ogen aan bij het inplannen van het personeel, máár het is gelukt hoor! Allemaal in groepjes naar ons Engels klasje 😉

 

Fact: Vanaf de 20e eeuw is Engels de meest invloedrijke taal ter wereld. Wij merken dat steeds meer bedrijven zich richten op de internationale markt. Gemiddeld spreken wij dagelijks  5 tot 10 % Engelstalige bellers en dit aantal blijft oplopen!

Aangenaam

Ik ben Stephanie, geboren in Den Haag maar al geruime tijd woonachtig in Enschede en  kom  uit een hele andere sector, namelijk de zorg (pedagogisch medewerker) maar sinds begin 2015 werk ik met veel plezier bij Voice of Secretary.

De werkzaamheden die ik uitvoer zijn uitgegroeid tot een breed takenpakket. Naast het aannemen van de binnenkomende gesprekken verricht ik ook veel secretariële werkzaamheden. Denk hierbij aan het opnemen van nieuwe klanten in de systemen, verwerken van klantgegevens van de huidige klanten, updates doorvoeren, agendaplanningen en mailbehandeling.

Het mooiste binnen Voice of Secretary vind ik het werken in een gezellig, hecht en hardwerkend team en de afwisselende werkzaamheden. Elke dag is weer anders; elke dag spreek je bv andere klanten en dit houdt het werk uitdagend. Het klantcontact met onze eigen klanten is over het algemeen plezierig en informeel. Zo nu en dan ook een lolletje maken met klanten bijvoorbeeld is er vaak bij en dat vind ik hartstikke leuk!

Door: Stephanie Meijer
Telesecretaresse
Voice of Secretary
8 maart 2017